top of page

Kaffebrenneriet i Bellevuebakken

Gründerne bak Bellevuebakken Landhandleri har tatt over kaffeberenneriet, Kaffehuset Bellevue AS. Monika og Ove-Henning har alltid elsket kaffe, nå får de muligheten til å brenne sine egne kaffebønner.


Landhandleriene er kjent for å sette i gang aktiviteter og nye prosjekter i lokalsamfunn. For eksempel har Evanger fått bakeri, Mjøsvågen har konserter på kaien. Spennende konsept som gjør Landhandleriene enda mer spennende å besøke. Nå har Bellevuebakken fått kaffebrenneri i sine lokaler og de skal levere kaffe til de andre butikkene i Landhandlerikjeden, i tillegg til andre utvalgte forhandlere.

Hvilke typer kaffebønner brenner dere på Kaffehuset Bellevue?


- Vi har et begrenset, men nøye utvalgte kaffebønner fra Etiopia, Colombia, Costa Rika og Brasil.

Men vi vill også ta inn unike spennende kaffebønner fra andre land og regioner, da det er fristende å utforske spesielle kaffebønner som ingen andre får tak i. Dette gjør vårt lille kaffebrenneri spesielt og unikt.


Er det ulike stadier i brenningen av bønnene som gir forskjellig smak?


- Ja, vi brenner lys-, mellom- og mørkbrent kaffe.

Jeg liker best mørkbrent som går til espresso, og brukes når jeg lager kaffelatte ol., mens min datter, Rebecca, er veldig glad i lysbrent som passer til filterkaffe.

I tillegg brenner vi mellombrent kaffe som går fint og bruke til begge deler, sier Monika entusiastisk, det er hun som brenner kaffen.

- Som med alt annet er også dette en smaksak. Vi anbefaler alle å prøve seg fram til sin egen favoritt.


Hva er forskjellen på mørk- mellom- og lysbrentkaffe?

Uten å bli for teknisk gir brennegraden kort fortalt ganske forskjellig smak på kaffen du skal til slutt brygge. Både når det gjelder dens fysiske og kjemiske egenskaper. I tillegg vil kvernen din oppføre seg annerledes - og vi anbefaler deg å endre innstillinger avhengig av hvilken brenningsgrad du kverner. Ekspertene mener at lysere kaffe vil vanligvis trenge en finere kverning for optimalt resultat, og vi er enig.


Lysbrent kaffe fremhever syrligheten og eventuelt fruktige smakskomponenter, mens en mørkere brenning vil gi mer fylde og sødme, også mer bitterhet og mindre syrlighet.

Ved for mørk brenning mister kaffesortene sine særegne smakskarakteristikker. Det er derfor viktig at Monika vet hva de driver med når de brenner kaffebønner.


Hos oss på Kaffehuset Bellevue er det viktig med godt håndverk, gode råvarer og tradisjon, da får vi de beste produktene.86 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page