top of page

Bestill Evanger Pinnekjøtt i dag

Updated: Nov 27, 2023

Alle gleder seg til jul, og vi gleder oss mest! Monika har stått på for å lage vårt Evanger Pinnekjøtt. Nå begynner det å bli klart for salg, og det er mulig å bestille via nettbutikken allerede i dag med henting i en av våre butikker eller sending f.o.m i dag 27.11.2023Råvarene kommer fra norske bønder på Vestlandet. Videre behandles, saltes, tørkes og røykes det på Evanger, i Teigdalen, på vår kjære Evanger Pølsefabrikk. Siden Monika har fagbrev som pølsemaker har hun arbeidet sammen med Evanger Pølsefabrikk for å lage blant annet Evanger Pinnekjøtt til Landhandleri butikkene. Nam!


Monika har fagbrev som pølsemaker, og jobber på Evanger Pølsefabrikk for å lage egne delikatesser for Landhandleriene

Du kan velge mellom Urøykt (tørket og saltet) eller Røykt pinnekjøtt. Alle har sine tradisjoner, men vi anbefaler deg å prøve begge variantene. Videre tar du valget mellom Hel side eller Ferdig oppskåret. Det er ikke nødvendig å tørke dette pinnekjøttet mer. Vi har sørget for å levere det ferdig tørket. Derfor vil du se, i motsetning til andre leverandører, at kiloprisen er noe høyere. Dette er fordi vårt pinnekjøtt er grundig tørket og bearbeidet. Vi er opptatt av å lage Pinnekjøtt med gamle metoder og tradisjoner, og med håndverkere som kan kunsten godt.Pinnekjøttet er grundig tørket så du kan beregne mindre vekt per person når du bestiller. Her betaler du for pinnekjøttet og ikke vann.

Ove-Henning er familiens julematkokk, og har følgende anbefaleringer til de som måtte trenge det:


Vær forberedt på å beregne 400-500 gram per person av vårt Evanger Pinnekjøtt. Rundt vårt julebord er det mange som forsyner seg gjerne tre ganger, så Ove-Henning velger å beregne 500 gram per person. Alt er jo avhengig av hvem som er gjestene dine. Skulle du være så heldig å ha rester av Pinnekjøttet kan de brukes i andre retter som for eksempel lapskaus i romjulen.


Legg Pinnekjøttet i en stor kjele på kvelden før du skal tilberede det. Hell i vann klokken 23:00 på kvelden, eller rett før du skal legge deg. Da kan du tømme av vannet klokken 11:00 formiddagen etter. Bruk gjerne samme kjele som du brukte til å vanne ut Pinnekjøttet, da vet du at det er plass. Husk at å legge bjørkepinner eller rist på bunnen av kjelen og hell i vann opp til risten. Legg Pinnekjøttet oppi og sett på lokk. Kok opp, senk varmen og la pinnekjøttet trekke ved 85-95 grader ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra bena. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene, men pass på at dette kan gi kjøttet en annen smak, fordi lukt er halve opplevelsen!
Med dette ønsker vi deg en riktig god førjulstid!
1,241 views0 comments

Comments


bottom of page