top of page

Fersk frukt og grønnsaker i løsvekt er bra for miljø og lommeboken

Med lokalproduserte varer, sterk tradisjon og godt håndtverk tilbyr Landhandleriene en unik handleopplevelse for sine kunder. I dag består Landhandleriene av fem butikker: Evanger, Kvamskogen, Herand, Mjøsvågen og Bellevuebakken. I denne artikkelen får du bli kjent med hva Landhandleriene gjør for å redusere plast svinnet til kundene sine.

Bilde: Grønsker i løsvekt.


Frukt og grønt som er innpakket i plast gir gjerne lenger holdbarhet for butikkene. Men Landhandleriene har valgt å ha det meste av frukt- og grønt sortimentet i løsvekt uten plast emballasje.

Dette er en bevisst satsing, og noe vi har holdt på med siden vi startet opp den første Landhandleributikken på Evanger i 2014, sier Monika Bjørsvik, daglig leder for Bellevuebakken Landhandleri.

En slik strategi er krevende for en liten butikk, da det verste kundene kan oppleve er dårlig kvalitet på frukt og grønt. Men hos Landhandleriene er de bevist på å følge opp og kontroll frukt og grønt avdelingene slik at kunden alltid skal finne ferske og friske varer i hyllene uten plastemballasje.


For kundene er et bredt og spennende utvalg viktig, gjerne noe man ikke finner andre steder. Ikke minst er det viktig med norske og lokale varer. Ved å satse lokalt støtter vi ikke bare norske bedrifter, men vi minimerer også klimaavtrykket vårt.


I sesongen har Landhandleriene tilgang på mye lokale varer gjennom BAMA Storkjøkken. De leverer også det meste av frukt og grønt uten plastemballasje. Det at de får all frukt og grønt i løsvekt, gjør av de også kan holde gode kilo priser på frukt og grønt. I tillegg så får kundene plukke det de trenger, de slipper å kjøpe 6 pakk når de bare trenger 2 til 3 av noe.

Dette at kundene kan plukke det de trenger selv, setter kundene våre utrolig stor pris på, sier Monika.

Bilde: Norske Neper.

BAMA Storkjøkken er brennende opptatt av kvalitet på det de leverer til Landhandleriene. Intern mottaks kontroll på alt som kommer inn og som blir sendt ut fra oss er viktig, sier Øyvind Dagestad, Daglig leder i BAMA Storkjøkken avdeling Bergen.

Øyvind har lang og bred erfaring innen for frukt og grønt bransjen, og kjenner leverandørene og produktene godt. Han tar ofte kontroll og sjekker selv det som går ut til kundene, slik at de får den rette kvaliteten på det de har bestilt.


For Landhandleriene er frukt og grønt i løsvekt blitt noe som de er blitt kjent for, og som kunder kommer langveis fra for å handle. God kvalitet, lokale varer uten plast. Alt dette til en kilopriser de kan ta opp konkurransen med de store kjedene på.

Vi vil at kundene skal få det de vil ha og strekker oss langt for å gi kundene en unik handleopplevelse, forteller Monika.


Comentários


bottom of page